Objectiu de la Setmana de la Dignitat: l'aprovació de la renda garantida de ciutadania

Diferents actes reivindicaran el lema 'Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat'


Aquest dilluns comença la Setmana de la Dignitat que té entre els seus principals objectius l'aprovació del Projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), d'uns 664 euros per persona. Sota el lema “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”, durant tota la setmana es realitzaran diferents actes per reivindicar una societat més justa. 

La RGC és una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que presentaren al Parlament de Catalunya nombroses entitats i grups socials amb el propòsit d'establir una prestació econòmica mensual per garantir que tothom tingui uns ingressos per damunt del llindar de la pobresa. 
 
Barcelona acollirà aquest vespre una revetlla reivindicativa amb l'eslògan “Llança a la foguera de Sant Joan els símbols de les causes que provoquen la desigualtat, l'atur i la pobresa”. La foguera tindrà lloc a partir de les deu del vespre al carrer Borrell, cantonada amb Consell de Cent.  D'altra banda, una altra de les activitats previstes per aquesta setmana és la cadena humana en defensa de la banca pública que sortirà dijous de Catalunya Bank i que vol arribar fins a la plaça Urquinaona, on hi ha una oficina de Bankia. Els actes de ls Setmana de la Dignitat s'allargaran fins dissabte vinent que que hi haurà un debat a la Plaça del Rei de Barcelona. 
 
Tot i així, cal dir que aquest cap de setmana milers de persones ja s'han manifestat en les anomenades Marxes per la Dignitat i han encerclat les seus d'alguns governs o parlaments. 
 
 
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article