Un congrés analitza els factors ètics i econòmics de les entitats

La càtedra ETHOS-URL esbossa els criteris que cal seguir per aconseguir un negoci sostenible


La setmana passada es va celebrar el 22è Congrés Anual EBEN-Espanya organitzat per la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull. El tema d'anàlisi d'aquesta edició va ser “Ètica, emocions i economia: la gestió actual de les organitzacions”.

El director de la càtedra ETHOS, Francesc Torralba, va remarcar que els professors d'ètica intenten explicar com cal organitzar-se a partir de les tres “E” -ètica, emocions i economia- en les organitzacions. Segons Torralba, “si una organització està governada èticament amb emocions això facilita els objectius que es planteja”.
 
La conferència inaugural va anar a càrrec del professor de filosofia de la Universitat París Descartes, Ives Charles Zarka. El professor va explicar que és difícil en la societat actual conciliar els valors humans amb l'eficàcia econòmica però que aquí rau la fortalesa d'una societat democràtica, d'un règim de llibertat. “La mercantilització generalitzada de totes les formes culturals es tradueix en una destrucció de la lògica de les obres i del regne de la lògica dels productes”, va assegurar Zarka.
 
D'altra banda, la professora de la Universitat de Barcelona, Begoña Roman, va voler remarcar que a poc a poc s'està donant més importància al benestar i al clima laboral perquè les empreses s'adonen que “l'empatia i la compassió són essencials per comprendre a l'altre, entendre'l”.
 
Un altre dels temes que es posaren sobre la taula és la gestió de les organitzacions amb ànim de lucre. Ignasi Fainé d'ACBAR afirmà que actualment un dels seus objectius és aconseguir un “desenvolupament sostenible” i “la transparència de l'organització però també de les persones que la formen que és qui donen credibilitat o lideratge”.

 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article