'Bons Compromís', el programa per impulsar l'ocupació a Barcelona

La iniciativa està dirigida a la creació d’ocupació de 1.340 persones en situació d’atur i amb difícil accés al mercat laboral.


L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa una nova iniciativa per a impulsar la creació d’ocupació de la ciutat. Ho fa amb el programa ‘Bons Compromís’, una proposta a través de la qual s’incentivarà la contractació de 1.340 persones en situació d’atur i amb dificultats per accedir al mercat laboral.

La dotació total és de 22 milions d’euros que es repartiran en forma d’ajudes a la contractació i formació dels empleats entre el conjunt de petites i mitjanes empreses de l’àrea metropolitana de Barcelona que s’adhereixin al programa.

Concretament, les pimes rebran un ajut econòmic fix pels sis primers mesos de contractació i un incentiu addicional si donen continuïtat al lloc de treball creat. “No és una subvenció clàssica amb sis mesos de contractació” afirma la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, “sinó que serà de 18 mesos fet que permetrà una contractació de qualitat i estable”.

El programa, presentat aquest dimarts en el marc de la Taula Empresa-Treball,  ha estat creat a partir de l’entesa entre l’administració, les entitats financeres, les empreses i el tercer sector. Es posarà en marxa el proper octubre amb voluntat de continuïtat.

Ajudar els col·lectius més afectats

El col·lectiu que més es beneficiarà d’aquest programa serà el de persones majors de 40 anys i que ja porten més d’un any a l’atur. Concretament, es facilitarà la contractació de 840 persones fet que representa un cost de 12,6 milions d’euros.

Un segon grup beneficiat serà el de persones en situació d’atur amb risc d’exclusió social, com és el cas de joves menors de 30 anys provinents d’institucions de protecció de menors o bé perceptors de la renda mínima d’inserció. Es faran 300 contractes i s’hi destinaran 5,4 milions d’euros.

I per últim, es reservaran 200 llocs de treball per a persones en situació d’atur amb dificultats el col·lectiu que necessiten una fase prèvia de formació i capacitació abans de ser candidats del col·lectiu anterior. Seran contractes de 6 mesos de durada realitzats per l’Ajuntament de Barcelona amb un programa de suport formatiu.

“Aquest programa estimularà i ajudarà que aquestes persones trobin un lloc de treball” assegura l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. “Ens interessa, ens convé a tots ja que la gent no desitja rebre ajuts sinó incorporar-se al món del treball i demostrar que estan en plena activitat”, apunta.

La importància de la formació

El compromís de les empreses participants amb la formació professional dels empleats és fonamental. En aquest sentit, es destinarà un mínim d’un 5% de la jornada laboral a aquest pla formatiu.

De forma complementària, Barcelona Activa posa a disposició de les empreses beneficiàries de la subvenció places als seus programes trimestrals d’activitats sobre temes com la millora competencial, el suport a l’empresa i la capacitació tecnològica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article