La Creu Roja ha atès un 37% més infants a Barcelona respecte el 2012

El nombre de persones ateses per la Creu Roja a la ciutat ha crescut un 26% en el conjunt dels seus àmbits d’intervenció.


La Creu Roja a Barcelona ha presentat aquest dimecres, 2 de juliol, la seva memòria d’activitats corresponent al 2013. Durant l’últim any, la Creu Roja va atendre a la ciutat un total de 100.232 persones en tots els seus àmbits d’intervenció, cosa que representa un creixement del 26% respecte a l’any anterior.

També cal destacar que 1 de cada 5 persones ateses per la Creu Roja a Barcelona, que representen un total de 20.532, han rebut suport per cobrir les seves necessitats bàsiques, o bé han participat en programes per promoure la recuperació de la seva autonòmica econòmica i personal a mig i llarg termini, com els itineraris d’inserció laboral. La Creu Roja segueix reforçant els projecte de lluita contra la pobresa, com mostra que, a finals de l’any passat, s’obrís un nou Centre de Distribució de Roba al carrer Bou de Sant Pere de Barcelona per cobrir aquesta necessitat bàsica.

Entre els projectes de lluita contra la pobresa, la Creu Roja està prioritzat especialment els adreçats a la infància. La Creu Roja va donar suport a 1.035 infants en risc durant el 2013 a Barcelona, un 37% més que l’any 2012, i enguany ha llançat una gran Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil a tot Catalunya. L’Aliança pretén aplegar el màxim de suports i recursos d’empreses, administracions, ciutadania... en favor d’aquesta causa.

Un altre col·lectiu prioritari per a l’entitat són les persones grans, moltes de les quals estan donant suport als seus familiars afectats per la crisi amb les seves pensions. En el cas de la ciutat de Barcelona, la Creu Roja ha atès un total de 8.730 usuaris i usuàries en projectes de gent gran i atenció a la dependència.

En total, durant el 2013, es van invertir en aquests projectes de lluita contra la pobresa un total de 1.066.333 euros durant el 2013, el 35,81% dels quals procedeixen de fons propis de l’entitat. Així mateix, cal remarcar que, en els dos darrers anys, la Creu Roja ha incrementat en més de 2 milions d’euros el conjunt del seu pressupost, especialment en aquelles accions adreçades a pal·liar els efectes de la crisi.

Més de 100.000 persones ateses en tots els àmbits d’intervenció

Més enllà dels projectes de lluita contra la pobresa, cal destacar que la Creu Roja ha atès 100.232 persones durant el 2013 mitjançant 121 projectes corresponents al conjunt dels seus àmbits d’intervenció, que van des del socors i les emergències fins a la cooperació internacional, passant per la sensibilització en Drets Humans o la salut, les activitats de Creu Roja Joventut o els cursos de formació, entre d’altres.

A continuació, es desglossen les persones ateses per cada àmbit d’intervenció de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona:

- Àmbit de Cooperació Internacional: 2.415 persones ateses
- Àmbit de Creu Roja Joventut: 4.793 persones ateses
- Àmbit d’Ocupació: 498 persones ateses
- Àmbit de Formació: 2.282 persones ateses
- Àmbit d’Intervenció Social: 22.740 persones ateses
- Àmbit de Gent Gran i Atenció a la Dependència: 8.730 persones ateses
- Àmbit de Salut, Socors i Emergències: 37.056 persones ateses
- Àmbit de Gabinet de Drets Humans i Centre de DIH: 1.410 persones ateses
Total: 100.232 persones ateses

Tota aquesta activitat ha estat possible gràcies al suport que la Creu Roja rep per part de la societat civil. A la ciutat de Barcelona, la Creu Roja va tancar el 2013 amb un equip de voluntariat format per 2.297 persones i amb 48.248 persones i empreses sòcies, 2.605 més que l’any anterior, a més d’un equip tècnic de 253 membres. També cal destacar que les quotes dels socis s’han incrementat un 10,55% durant el 2013 a la ciutat de Barcelona.

Per desenvolupar la seva acció humanitària a la ciutat, la Creu Roja a Barcelona també disposa de 12 punts d’atenció i manté 20 acords i convenis amb l’administració pública o altres entitats per desenvolupar projectes conjuntament, mitjançant el treball en xarxa.

Per agrair el suport social a l’entitat i fer balanç de la seva acció humanitària, la Creu Roja també ha celebrat durant el 2013 el seu 140è aniversari a la ciutat amb una jornada festiva oberta a la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article