Les farmàcies podran vendre per Internet medicaments que no necessitin recepta

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del govern espanyol ha anunciat que la mesura entrarà en vigor el proper any


La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha explicat aquest dijous que la xarxa de farmàcies amb el logotip europeu de venta per Internet de medicaments "no subjectes a prescripció mèdica" es posarà en funcionament a partir dels primers mesos de 2015.

La Comissió Europea va aprovar la setmana passada el reglament que regula el logotip comú que permetrà identificar les web de les farmàcies que podran vendre medicaments per Internet. Segons va informar l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitàris (Aemps), a l'estat espanyol "només es podrà vendre mitjançant aquest sistema medicaments que no requereixin recepta mèdica".

L'Aemps i les diferents comunitats autònomes, on també s'hi compta Catalunya,  ja estan treballant per posar en marxa el sistema per tal que les autoritats sanitàries facilitin a cada farmàcia que accepti la seva sol·licitud, un codi únic encapsulat en un logo que haurà d'incloure's a la web de l'establiment. Paral·lelament, caldrà desenvolupar pàgines web amb les garanties necessàries perquè els usuaris puguin validar fàcilment l'autenticitat del logotip comú.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article