#ningúsensedutxa, nova campanya de sensibilització de la Fundació Arrels

L'entitat convida centres esportius i hotels a mobilitzar-se a les xarxes socials a favor de les persones sense llar


A través de les xarxes socials, Arrels engega aquests dies una nova campanya adreçada a centres esportius, balnearis, fabricants de dutxes i cadenes d’hotels perquè se sumin als crits #ningudormintalcarrer i #ningusensedutxa i mobilitzin els seus clients a favor de les persones sense llar.

Tenir un sostre digne i estable i saber que pots dutxar-te quan ho necessites són dues necessitats bàsiques que, a Barcelona, moltes persones no tenen cobertes. El motiu? La manca d’ingressos suficients i allotjaments -com algunes pensions i habitacions de lloguer- en què la persona no té aigua calenta o ha de pagar més per poder dutxar-se.

Per sensibilitzar la ciutadania i mobilitzar-la a favor d’aquesta causa, Arrels s’adreça a centres esportius municipals i privats, balnearis i centres d’spa, fabricants de dutxes i serveis higiènics i cadenes d’hotels. Ho fa a aquests negocis perquè en ells moltes persones dormen i es dutxen cada dia i des de la Fundació es creu que aquesta és una bona manera de conscienciar els usuaris que molta altra gent no pot ni dutxar-se ni dormir sota un sostre.

La campanya es desenvolupa a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i busca la complicitat de les empreses per difondre els crits #ningusensedutxa i #ningudormintalcarrer entre els seus seguidors a les xarxes socials, clients, treballadors i proveïdors. L'objectiu és que empreses i clients ajudin a la tasca d'Arrels amb:

- Col·laborar amb 1,20 euros, enviant un SMS al 28014 amb la paraula ARRELS o fent un donatiu.
- Incorporar les etiquetes #ningusensedutxa i #ningudormintalcarrer als missatges a facebook, twitter i instagram
- Col·laborar directament amb la campanya amb una aportació econòmica
- Incorporar als seus perfils de facebook i twitter els missatges #ningusensedutxa i #ningudormintalcarrer amb imatges com aquesta (i que es poden descarregar aquí)

L’allotjament i el servei de dutxes a Arrels

Oferir allotjament i una dutxa són dues de les coses bàsiques que ofereix la Fundació Arrels. L’any passat l'entitat va facilitar allotjament a 257 persones i altres 465 es van dutxar i canviar de roba. L’objectiu era arribar a més gent però van faltar 80.000 euros per garantir l’allotjament estable i obrir més hores el servei de dutxes.

Al 2013 Arrels va facilitar 64.668 nits d’allotjament. L’entitat va gestionar 27 pisos i va facilitar allotjament a pensions, habitacions de lloguer i a la llar residencial Pere Barnés. La previsió per a aquest any 2014 és oferir allotjament a menys persones per manca de diners. En el cas de les dutxes, la necessitat d’ampliar l’horari d’aquest servei persisteix i el nombre de persones que s’adrecen a Arrels demanant-ho segueix augmentant.

#ningúsensedutxa i #ningúdormintalcarrer són les campanyes que ha encetat Arrels per fer front a les despeses i buscar la col·laboració ciutadana en el finançament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article