La Taula del Tercer Sector tindrà veu en la gestió dels fons europeus

L'entitat ha entrat a formar part dels comitès del Fons Social Europeu i dels FEDER a Catalunya

Aquests darrers mesos el Servei d’Ocupació de Catalunya ha recollit les propostes de la Taula del Tercer Sector Social respecte al Pla Operatiu a Catalunya del Fons Social Europeu (FSE) per al nou període 2014-2020.

La dotació del Fons Social Europeu a Catalunya per a aquest període suma 850 M€ (la meitat aportats per la UE i l’altra meitat per la Generalitat), dins dels quals hi ha inclosos 76 M€ del programa d’ocupació juvenil que va ser aprovat per la UE fa uns mesos. Un total de 87 M € (el 20,8%) del FSE seran destinats a actuacions de lluita contra la pobresa d’acord amb el mandat europeu, tot i que de moment el SOC només en reserva 16 M € per a programes amb el Departament de Benestar Social i Família, mentre que els altres 71 M € serien per a programes d’ocupabilitat del mateix SOC.

D’altra banda, el passat 26 de maig la Taula del Tercer Sector també va participar per primer cop a les reunions de coordinació dels fons europeus FEDER, que lidera el Departament d’Economia i Coneixement, i a la qual, a més dels diversos departaments de la Generalitat, també hi participen les diputacions, entitats municipalistes, patronals i sindicats.

En aquesta reunió es va la proposta de Pla Operatiu per al nou període 2014-2020, que comptarà amb un total de 1.720 M € (la meitat aportats per la UE, i l’altra meitat per la Generalitat) per a projectes relacionats exclusivament amb I+R+D. El Pla inclou algunes actuacions en l’àmbit de la millora de les infraestructures socials i sanitàries, l’enfortiment de les empreses socials i la millora dels barris, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article