Es constitueix la Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1ª Persona

Avui ha tingut lloc l'assemblea constituent de la federació, que compta ja amb sis associacions d'arreu de Catalunya


Aquest  dimecres, 9 de Juliol, ha tingut lloc a Barcelona l’Assemblea Constituent de la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona.Una organització que aplega el teixit associatiu de persones amb trastorn mental de Catalunya.

"Som tot un ventall d’entitats creades i dirigides per les pròpies persones amb problemes de salut mental, que unim les nostres forces per promoure i enfortir el moviment associatiu, per la defensa dels nostres drets i per a que la veu del nostre col·lectiu tingui influència en les polítiques públiques", expliquen de la nova federació.

L'entitat ha iniciat el camí a través de la unió de sis associacions: ADEMM Associació Pro Salut Mental, ActivaMent Catalunya Associació, Associació Sociocultural Radio Nikosia, Associació Emilia Barcelona, Associació AADDMM Terraferma i Associació Grup de Teatre Imagina.

La unió es deu a la necessitat de "lluitar contra situacions de vulneració de drets fonamentals, com  la reforma del Codi Penal proposada pel ministre Gallardón" i la de promoure polítiques "que fomentin la participació directa de les persones amb problemes de salut mental", en un moment històric on la ciutadania pateix la crisi econòmica actual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article