Promocionen la compra socialment responsable i conjunta en entitats socials

La Taula del Tercer Sector i l'Associació Clúster Créixer han signat un conveni de col·laboració per promoure aquest tipus de consum


La presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras i el President de l'Associació Clúster Créixer, Miquel Canet han signat aquest dimecres a Barcelona un conveni de col·laboració entre ambdues organitzacions al servei de les entitats del tercer sector social, basat en la cooperació per a la compra conjunta i en la promoció de la compra socialment responsable.

Mitjançant aquest conveni, el Clúster Créixer donarà servei a les federacions i entitats de la Taula del Tercer Sector que vulguin participar en els processos de compra conjunta que porta a terme l'associació, amb una àmplia experiència en la realització d'aquest tipus d'operacions. En una primera etapa - corresponent als anys 2012 i 2013 - Créixer ha generat un estalvi agregat per als seus socis de més de 237 mil euros mitjançant operacions de compra conjunta.

Així mateix, Créixer i la Taula del Tercer Sector treballaran conjuntament per la promoció de la Compra Socialment Responsable, impulsant la generació d'oportunitats de treball per a les persones amb especials dificultats.

La Compra Socialment Responsable fa referència a la incorporació als criteris de compra i contractació d’un o més dels següents aspectes socials: oportunitats d'ocupació, treball digne, compliment amb els drets socials i laborals, inclusió social, igualtat d'oportunitats, disseny d'accessibilitat per a tothom, consideració dels criteris de sostenibilitat, comerç ètic i un compliment voluntari més ampli de la responsabilitat social de les empreses. Es tracta d'una tendència cada vegada més present als àmbits de contractació d'empreses i institucions, tal i com demostra, entre d'altres, la recentment aprovada  Directiva 2014/24/UE sobre contractació pública, que estableix que les administracions públiques puguin prioritzar els aspectes socials i mediambientals en les licitacions, i no només el preu més competitiu.

La Taula del Tercer Sector és la institució que representa el conjunt de les entitats socials catalanes. Agrupa 32 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals representen i aglutinen en conjunt a prop de 4.000 entitats socials no lucratives.

Créixer és una associació formada per 22 entitats sense afany de lucre, i agrupacions d’aquestes, que representen un total de 32 organitzacions titulars d’un centre especial de treball o una empresa d’inserció social i un total de 5.260 treballadors i treballadores. Es tracta d'una iniciativa innovadora de cooperació entre empreses catalanes d’economia social que té com a finalitat ser capaç de crear més i millors llocs de treball per a les persones amb majors dificultats, mitjançant estratègies de col·laboració empresarial. Créixer compta amb el reconeixement de CSR Europe com a iniciativa Enterprise 2020, reconeguda com a bona pràctica per la Comissió Europea.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article