La Generalitat regularà l'ús dels vels integrals després de l'estiu

El conseller d'Interior ha dit que a partir de setembre es preveu iniciar la tramitació de la llei de l'espai públic, on s'inclou aquesta qüestió


La llei sobre l'espai públic es començarà a tramitar després de l'estiu segons ha informat aquesta setmana el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler. una de les qüestions que abordarà la nova legislació serà l'ús del burca i el nicab en els espais públics.

Segons el conseller, la Generalitat vol legislar sobre aquesta qüestió perquè hi ha ajuntaments (com el de Lleida i Reus) que han demanat "empara legal" al govern sobre aquest assumpte, ja que les ordenances municipals que van aprovar per vetar l'ús dels vels integrals a les respectives ciutats no tenen prou rang per regular aquesta qüestió.

Precisament fa unes setmanes que el Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar que la llei que prohibeix l'ús del burka o el nicab a França no es contradiu amb la Convenció Europea de Drets Humans. La sentència considera que la llei francesa no suposa una vulneració al dret al respecte de la privacitat (llei vuitena de la Convenció), ni al respecte a la llibertat de pensament o religió (llei novena) ni fonamenta la discriminació (llei catorzena).

Després de conèixer la sentència, l'alcalde de Lleida,Àngel Ros, va valorar-la "amb satisfacció" i va confirmar la seva intenció de demanar al Parlament que segueixi el tribunal europeu i que reguli la seva prohibició. El debat parlamentari sobre la qüestió es farà, doncs, a partir de setembre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article