Aprovat el Pla nacional de l'associacionisme i el voluntariat 2014-2015

S’estructura en dos blocs: la sostenibilitat i el bon govern de les entitats i del sector associatiu i l’estratègia permanent del voluntariat


El Govern ha aprovat el Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat (PNAV) 2014-2015, un document estratègic que té per màxim objectiu garantir la sostenibilitat de les entitats i el sector associatiu, així com reforçar l’estratègia per sensibilitzar i implicar la ciutadania entorn del voluntariat, l’associacionisme i els seus valors.

El PNAV 2014-2015 estableix les actuacions prioritàries, identifica els reptes i les necessitats a curt termini i dibuixa el full de ruta a seguir per tal d’abordar-les. També estableix el paper de cada agent i articula les accions que han de dur a terme les administracions i la resta d’actors implicats de manera individual, conjunta o coordinada.
 
Sostenibilitat i promoció del sector
 
El document s’estructura en dos grans blocs: d’una banda, la sostenibilitat i el bon govern de les entitats i del sector associatiu i, de l’altra, l’estratègia permanent del voluntariat. En total, s’identifiquen vuit grans objectius amb les mesures corresponents per tal d’assolir-los.
 
En concret, el primer bloc inclou:
  •  Millorar el finançament de les entitats, incidint especialment en l’augment de la base social i del capital privat en col·laboració amb altres agents.
  • Promoure vies de col·laboració entre les entitats i els diferents agents de la comunitat.
  • Impulsar en el si de les entitats processos de clarificació del sentit de la seva missió i de reflexió sobre el seu pla d’acció com a elements interns d’autocontrol de la despesa.
  • Estimular la transparència (interna i externa) a les entitats com a element identitari del món associatiu, cabdal en el treball col·laboratiu i en la millora del finançament amb tots els agents públics i privats.
Pel que fa al segon bloc, s’estableixen aquests quatre objectius:
  •  Sensibilitzar entorn del voluntariat, l’associacionisme i els seus valors.
  • Implicar la ciutadania i els diferents agents en i amb les entitats de voluntariat i el món associatiu, i cercar la proximitat territorial.
  • Consolidar l’estructura de les entitats de voluntariat per tal que garanteixin l’encaix amb qualitat del voluntariat.
  • Apoderar les entitats per a la gestió i la formació del seu voluntariat.
El PNAV 2014-2015 és fruit de l’avaluació de l’anterior Pla de 2008 i ha estat redactat per un grup de treball integrat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família i per vocals del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.
 
El Projecte de llei actualment en tràmit parlamentari defineix el voluntariat com el conjunt d’accions que porten a terme les persones que, de forma lliure i solidària, per voluntat pròpia i sense contraprestació econòmica, decideixen dedicar part del seu temps a exercir, de manera compartida amb altres persones, un compromís de transformació de la societat, en el marc d’una entitat privada sense ànim de lucre, estable i que actuï en benefici d’altri, d’acord amb el compromís formal adquirit entre les dues parts i el respecte a les normes de funcionament i d’organització de l’entitat.
 
En la mateixa proposta legislativa, la Generalitat de Catalunya es dota de quatre elements estructurals que han de garantir el model de relació de l’Administració amb el sector: l’existència d’un òrgan consultiu i assessor en matèria d’associacionisme i voluntariat; el disseny conjunt de les polítiques públiques que afecten el sector; la promoció i l’impuls del cens d’entitats de voluntariat com a registre públic, i el suport a la formació del voluntariat duta a terme per les entitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

claire
2.
La meva emoció és TORNAR AMB LA GRAN AJUDES DE DR.OGBIDI, estic tan content que la meva ruptura s'hagi restaurat, el meu exmarit va tornar després de deixar-me i els nostres dos fills per a una altra dona. Vaig estar feliç de conèixer DR.OGBIDI a la xarxa de com va ajudar a molts a portar els seus ex amants de nou, així que també em vaig posar en contacte amb ell. Em va dir què era necessari per a l'encanteri i jo, tal com ell deia, després de dos dies de l'encís, el meu ex marit em va cridar per demanar perdó que vol tornar a casa. Va ser com un somni, així que va ser DR.OGBIDI qui m'ha ajudat a portar el meu marit de nou ... vull dir-li moltes gràcies a DR.OGBIDI, perquè mai no vaig pensar que el meu exmarit tornés a mi, ràpidament amb el vostre encanteri. Ets el millor i el millor del món. Si esteu aquí i necessiteu l'Ex Lover de tornada o el vostre marit es va traslladar a una altra dona, no plori més, poseu-vos en contacte amb DR.OGBIDI ARA PER E-mail: [email protected] o VIA / WhatsApp: +2348052523829.
  • 0
  • 0
rose
1.
Jo sóc Mrs Rose de ROSE ENCANTERI RICÍ TEMPLE i tinc ajudar les persones arreu del món amb allà problema per exemple sota
(1) si es vol el seu ex amant de nou a vostè amb dins les 24 hores. em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(2) teniu problemes per quedar embarassada? em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(3) si voleu que el seu marit/muller per estimar-te sempre em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(4) si vostè necessita ajuda financera. em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(5) si voleu que el seu negoci prosperar em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(6) si vostè voleu aturar el seu divorci o vol un divorci amb problema.
(7) si necessiteu encanteri sort per guanyar loteries. em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(8) si vostè té qualsevol malaltia com (H I V), (càncer) o qualsevol altra malaltia pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(9) si voleu ser promocionats a la seva oficina em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(10) si voleu gent a obeir les seves paraules i així el seu desig em pot ajudar amb el meu fort
(11) si vostè vol ser el president de govern local, governador o president del teu país em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(12) aturar el seu matrimoni o relació de trencar part em pot ajudar amb el meu poderós encanteri.
(13) es necessita un poderós encanteri d'aconseguir un molt molt bo i pagant feina pot ajudar vostè.
Aquells són algun exemple de què puc fer per a vostè amb el meu poderós encanteri.
Tot el que has de fer és per tu per contactar amb mi mitjançant correu electrònic: [email protected]
Gràcies
Mrs Rose
correu electrònic: [email protected]
  • 0
  • 0

Comenta aquest article