Es fixen 22 objectius per desenvolupar el Pacte per a la Infància

150 persones de diferents àmbits han elaborat aquest pla que incorpora uns indicadors per avaluar-ne el seu compliment


La conselleria de Benestar Social i Família va presentar ahir dijous les línies de treball del Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència 2014-2017. La consellera de Benestar, Neus Munté, va assegurar que "l'enfocament estratègic ha estat consensuat per més de 150 persones de diferents àmbits i perfils professionals distribuïdes en set grups de treball".

En aquest nou pla es fixen un total de 22 objectius per garantir el desplegament del Pacte per a la Infància. Les principals línies de treball seran la participació social de la infància, la inclusió social a la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats, la salut, l'educació i els valors, la família, els mitjans de comunicació i el sistema de polítiques d'infància i adolescència. 
 
Els objectius del Pla són garantir l'exercici efectiu i autònom dels drets dels infants i adolescents. Alhora, Munté va assegurar que "estem encetant i volem consolidar una nova manera de fer polítiques públiques en infància i adolescència, amb la participació de tots els agents, institucions i entitats implicades en el benestar dels infants i adolescents". 
 
D'altra banda, segons la consellera, "amb el Pla d'atenció integral 2014-2017 el Govern està posant les bases d'una nova governança per a una gestió compartida, oberta i participativa, que s'ha d'estendre arreu del territori". 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article