aMablesV, nou programa de voluntariat d'ajuda a domicili

Es tracta d'una iniciativa Afables, el recomanador social d'ajuda a domicili amb la col·laboració de COCEMFE Espanya i Fundación Mapfre.


AMablesV és el nou programa de voluntariat per donar suport en l'atenció i acompanyament a les persones amb discapacitat i/o en situació de dependència mitjançant l'ajuda a domicili.

El programa ha estat impulsat des d'Afables, el primer recomanador social d'ajuda a domicili, amb la col·laboració de COCEMFE Espanya (Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica) i la Fundación Mapfre.

L'objectiu d'aquest projecte és millorar la qualitat de l'atenció a les persones amb discapacitat i / o en situació de dependència a través del suport als cuidadors principals mitjançant la formació i la creació de la Xarxa de Voluntariat "AmablesV" que cobrirà de forma puntual l'atenció de les persones que ho requereixin. És a dir, una persona voluntària donarà suport o cobrirà el lloc del cuidador principal quan aquest ho necessiti, per qüestions puntuals.

De moment, el programa ja compta amb 50 voluntaris, que seran els encarregats de realitzar serveis senzills d'acompanyament al domicili, accions relacionades amb activitats de la vida diària, o acompanyaments a gestions o activitats d'oci i culturals. La suma de voluntaris es fa a través del web d'Afables, una eina tecnològica que posarà en contacte els voluntaris amb les famílies cuidadores que de forma autònoma acordar la prestació del servei.

Les persones voluntàries que s'apuntin realitzaran un mòdul de dues hores de formació online amb conceptes bàsics de discapacitat i tracte apropiat per poder realitzar el seu voluntariat de manera adequada; igualment, estaran cobertes per una assegurança específica de voluntariat i si es demana s'expediran certificats d'execució de les accions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jordi Taulé
1.

Gracias por haceros eco de nuestro proyecto de voluntariado que ya está en funcionamiento.
Podeis encontrar toda la info y concertar o ofrecer vuestro servicio en http://afables.com/voluntarios o llamando al 912 781 593 - 932 754 498.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article