Les donacions de sang baixen un 30% a l'estiu

'Aquest estiu, t'acompanyem a la platja' és el lema de la nova campanya que ha ideat el Banc de Sang per mantenir les reserves


El Banc de Sang ha organitzat campanyes extraordinàries a 57 municipis del litoral per acostar la donació a la ciutadania. També s'anima a compartir la necessitat de donar sang a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #alEstiuSalvaVides.

"Aquest estiu, t'acompanyem a la platja". Aquest és el lema de la campanya de vacances que ha activat el Banc de Sang per animar a la donació durant els mesos de juliol i agost. A partir de l'1 de juliol, s'han organitzat campanyes extraordinàries en 57 municipis del litoral català, on s'hi instal·laran punts especials de donació de sang. Al web donarsang.gencat.cat hi ha la relació de totes les campanyes, la ubicació i el dia que se celebren.

La donació de sang baixa un 30% al llarg de l'estiu i, en canvi, es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu.

La falta de temps és una de les causes per la qual la ciutadania no dóna sang, segons l'última enquesta als donants. Més d'un 30% dels enquestats afirma que no dóna sang més sovint perquè no disposa de prou temps. Les vacances poden ser un bon moment per fer aquest gest altruista, cívic, obert a tota la ciutadania i que no comporta més de 30 minuts. Així, s'han organitzat campanyes al litoral per acostar la donació als llocs on ens desplacem durant l'estiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès Canaleta de CARDEDEU VALLES ORIENTAL
1.

Qui te gana te gana tambe al Estiu , ... Qui necesita Sang tambe la necesita al Estiu ..

  • 0
  • 0

Comenta aquest article