La Taula del Tercer Sector participa en la nova ‘taula de pobresa energètica’

El Govern constitueix aquest nou òrgan assessor, amb la finalitat de buscar solucions per al greu problema de les famílies que no poden pagar l’energia


El Govern va reunir el mes passat la nova ‘taula sobre la pobresa energètica’, que serà l’òrgan de concertació social i d’assessorament per fer front a la situació de les persones amb vulnerabilitat energètica a Catalunya.

La taula de la pobresa energètica tindrà com a objectius remetre al Parlament propostes com ara una definició de persona amb vulnerabilitat energètica, els mínims vitals de proveïment energètic a garantir, models de tarifes socials i mecanismes per a la seva sostenibilitat, o bé criteris d’avaluació de la pobresa energètica.

Formen part d’aquest òrgan consultiu la Taula del Tercer Sector i altres entitats socials com Càritas, Creu Roja, la Fundació Mambré i Ecoserveis. També el Departament d’Empresa i Ocupació –que la presideix a través del secretari d’Empresa i Competitivitat-, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Economia i Coneixement, les associacions de consumidors, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Endesa, Gas Natural, Repsol, Aseme, i la Coordinadora d’assemblees de treballadors en atur de Catalunya.

Per debatre i aportar propostes al voltant d’aquesta problemàtica emergent, la Taula del Tercer Sector ha previst dedicar el proper debat ‘Catalunya Social’ a aquest tema. Es farà el dimarts 16 de setembre a les 9h20 a l’Ateneu Barcelonès, i en l’acte la Taula del Tercer Sector hi presentarà l’informe “L’energia com a dret: com fer front a la pobresa energètica”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article