El Parlament vol evitar desnonaments de famílies amb infants

La Cambra aprova per unanimitat una moció amb un paquet de mesures que pretenen protegir els menors en situacions de vulnerabilitat


Aquest dijous el Parlament català ha aprovat per unanimitat una moció del PSC sobre la infància que insta al Govern català a evitar desnonaments d'habitatges de famílies amb menors i promoure programes d'ajudes al lloguer per aquestes famílies.

Dins la moció i també per unanimitat, s'ha provat ampliar durant els propers anys les partides destinades a garantir una alimentació adequada a nens i adolescents i a promoure mesures de foment perquè tots els nens puguin accedir en condicions d'equitat a les activitats d'oci.Amb l'abstenció d'ICV-EUiA, els partits han demanat a l'executiu de Mas que elabori un calendari per augmentar progressivament la inversió a la infància de manera que en sis anys, Catalunya hi destini 2,2% del PIB.

Per contra, CiU i ERC han rebutjat comprometre's en aquesta legislatura a presentar una llei de mesures integrals per combatre la violència contra els infants i els adolescents, i tampoc a  garantir les beques menjador com a dret subjectiu. Ambdós partits polítics també han descartat recuperar progressivament les prestacions per fills a càrrec, parts múltiples, adopcions i acollides. Aquestes prestacions les havien de rebre el 2015 totes aquelles famílies en aquestes condicions amb ingressos inferiors a 35.000 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article