La Fundació Enllaç acompanya a la gent gran en l'àmbit LGTB

L'entitat dona suport a la gent de la tercera edat que, per motius de la seva sexualitat, es troben sols


La Fundació Enllaç té com a finalitat protegir el benestar de les persones LGBT i del seu entorn en situacions de vulnerabilitat i dependència.

L'objectiu d'aquesta fundació es treballar de forma continuada en projectes que ajudin a protegir la dignitat, els drets, els interessos i el benestar de les persones LGBT en situació de vulnerabilitat, malaltia, dependència o incapacitat, promoure i prestar serveis assistencials de qualitat a la població LGBT de Catalunya en situació de malaltia, dependència, incapacitat o similar, teixir una xarxa de solidaritat i suport mutu des del mateix col·lectiu LGBT, promoure models contra la LGBTfòbia i generar estudis sobre la població GLBT per a la promoció de polítiques que tinguin en compte les seves característiques, especialment quan hi ha risc de dependència i/o marginació.

Des del passat 12 de maig la fundació ha tirant endavant una enquesta online a persones de 50 anys o més del col·lectiu LGTB per conèixer les seves necessitats quan arriben a edats més avançades. Aquest coneixement ha de permetre planificar polítiques efectives per atendre les necessitats específiques d'aquest col·lectiu.

És una enquesta de 60 preguntes elaborades per un equip expert del Departament de Treball Social de la Universitat de Barcelona. L'estudi -del qual l'enquesta n'és una part- ha estat impulsada per la Fundació Enllaç. L'Ajuntament de Barcelona s'hi ha sumat des del primer moment i és una de les línies estratègiques del Pla Municipal per al Col·lectiu LGTB que es promou des de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.L'objectiu és aconseguir un nombre significatiu d'enquestes -entre 300 i 5000- perquè els resultats siguin significatius.

Foto: Idem TV, productora que ha elaborat aquest vídeo sobre la tasca de la Fundació Enllaç

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article