La Generalitat i "la Caixa" subscriuen el conveni en matèria d'obra social

Impulsaran aquest any projectes conjunts d'obra social per valor de 28,5 milions d'euros, abastant els àmbits social, científic, cultural i mediambiental


El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social que el Govern de la Generalitat manté amb les entitats integrants de la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis. L’acte ha tingut lloc a la seu del Departament d’Economia i Coneixement.

Aquest 2014, "la Caixa" es compromet a invertir 28,5 milions d’euros en projectes de progrés de caràcter assistencial, social, cultural i de recerca. Globalment, el pressupost total de "la Caixa" per a obra social a Catalunya s’incrementa fins els 212,2 milions d’euros aquest any, en comparació amb els 200 milions de 2013.
 
La Generalitat subscriu aquest conveni amb les entitats financeres en el marc del que disposa la Llei de caixes d’estalvis de Catalunya, que atorga a l’Administració catalana una tasca orientadora en matèria d’obra social. Com cada any, l’import total de la dotació es dividirà en dos trams. El primer, amb el 80% del pressupost, es destinarà a finançar iniciatives socials d’especial rellevància escollides conjuntament per representants de la Generalitat de Catalunya i de ”la Caixa”, mentre que el 20% restant s’invertirà en projectes d’organitzacions sense ànim de lucre que hagin estat seleccionats prèviament per diversos departaments de la Generalitat.

Resposta als reptes socials actuals
 
Al llarg de 2013, la Generalitat i l’Obra Social ”la Caixa” van desenvolupar projectes conjunts en quatre grans àmbits: social, investigació, cultura i medi ambient.
 
En resposta a la conjuntura actual, les iniciatives de caire social van concentrar un 44% del pressupost. L’atenció a la infància desfavorida, la lluita contra la violència de gènere i la cura de la gent gran van ser algunes de les línies d’actuació prioritàries en aquest àmbit durant 2013. La col·laboració per facilitar beques menjador o el suport a entitats com la Fundació Catalana de l’Esplai, la Fundació Raval Solidari i la Fundació Privada Nenes i Nenes amb càncer en són dos exemples concrets.
 
Les aliances amb l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL), centrat en millorar la salut i el desenvolupament de les poblacions més vulnerables, i la Fundació Pasqual Margall, que lidera un estudi per identificar els factors que influeixen en l’aparició de l’Alzheimer, fan palesa la tasca que s’ha dut a terme en favor de la investigació a Catalunya. A això s’afegeix el recolzament a institucions com l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), entre d’altres.
 
El programa Romànic Obert, que treballa en la rehabilitació de 74 monuments emblemàtics del romànic català, i el projecte Cellers Cooperatius són dues de les fites destacades de la col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat en matèria cultural.
 
A totes aquestes iniciatives s’afegeixen les diferents tasques dutes a terme per la preservació d’espais naturals catalans.

Foto: La Caixa

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article