Creu Roja i PIMEC, per l’autoocupació de persones en situació vulnerable

Han signat el conveni Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya, i Ramon Vila, secretari de la Fundació PIMEC


La Creu Roja a Catalunya i la Fundació PIMEC han signat aquest divendres, 1 d’agost, un conveni de col·laboració per promoure conjuntament l’autoocupació i l’emprenedoria de persones en situació de vulnerabilitat.

La signatura del conveni ha anat a càrrec de Ramon Vila, secretari de la Fundació PIMEC, i de Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya.

Mitjançant aquest conveni, les dues entitats es comprometen a derivar-se mútuament alguns dels participants dels seus programes de foment de l’autoocupació i l’emprenedoria. Concretament, la Creu Roja desenvolupa el Programa Impuls@, d’assessorament a persones emprenedores, finançat per fons procedents de l’IRPF, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i la Direcció General de Migracions, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. El programa també està cofinançat pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu Pluriregional “Lluita contra la Discriminació”.

En el cas de la Fundació PIMEC, realitza el programa emppersona, amb l’objectiu de donar suport a les persones empresàries i autònomes que han cessat la seva activitat o estan en greus dificultats i necessiten una altra oportunitat personal i professional. La Creu Roja se suma així a la xarxa d’entitats col·laboradores del programa emppersona com a servei integral d’acompanyament personalitzat de la Fundació PIMEC.

Així, doncs, el conveni suposarà que persones en situació vulnerable ateses al Programa Impuls@ puguin beneficiar-se del projecte emppersona de la Fundació PIMEC i a la inversa. D’aquesta manera, es vol reforçar el suport a les persones amb dificultats socioeconòmiques que tenen interès en l’emprenedoria i l’empresa.

Els programes d’ocupació de la Creu Roja

Durant l’any 2013, la Creu Roja va atendre 7.103 persones, mitjançant els 24 programes d’ocupació que va desenvolupar arreu de Catalunya, entre ells l’Impuls@.

Dins de l’àmbit d’Ocupació, la Creu Roja compta amb dues línies d’actuació: els punts d’informació laboral, amb què dóna orientació i assessorament sobre aquest tema a les persones en situació vulnerable, i els itineraris d’ocupació, que consten d’accions d’orientació, formació i intermediació, per promoure les oportunitats d’accés al mercat de treball dels seus participants. La taxa d’inserció laboral dels itineraris d’ocupació va ser del 40% durant el darrer any.

La Fundació PIMEC

L’objectiu de la Fundació PIMEC és incentivar una actitud d’esforç per emprendre de nou i assolir l’èxit empresarial, reflotar negocis en crisi i ajudar les empreses a resituar-se dins del mercat de treball.

En aquest sentit, la Fundació PIMEC valora molt positivament la signatura d’aquest conveni, ja que, a través de la xarxa de la Creu Roja, que compta amb 182 punts de presència a tot Catalunya, la Fundació guanyarà encara més proximitat amb les persones empresàries i autònomes en situació vulnerable.

Emppersona contribueix a recuperar el prestigi de la figura empresarial, a retenir el talent i a potenciar la capacitat emprenedora del nostre país. El programa de la Fundació PIMEC ha acompanyat de forma personalitzada 528 autònoms i empresaris en els darrers 4 anys. Els resultats avalen la tasca del programa: 248 empreses han generat nova activitat econòmica (47%). Entre elles,127 empreses (39%) s’han pogut reflotar; s’han creat 50 noves empreses (15%) i 71 persones han trobat feina contractades per compte aliè (22%).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article