La desaparició de les caixes redueix el pressupost en obra social

Amb la desaparició de les caixes, l’obra social ha passat a estar gestionada per fundacions


El pressupost anual de les caixes catalanes ronda enguany al voltant dels 543 milions. Fa sis anys, quan just acaba d’esclatar la crisi, aquest disposava de 633 milions d’euros, la qual cosa vol dir que en vuit anys el pressupost social de les caixes ha disminuït un 14%, uns 88,9 milions d’euros segons recull aquest article del diari ARA.

La desaparició del model de caixes a partir de la modificació per llei el 2012 ha deixat la inversió en obra social de les entitats bancàries a mans de fundacions que, però, tenen un pressupost més limitat perquè ja no reben una part dels beneficis de l’activitat financera de ls caixes.

Només l’Obra Social “la Caixa” manté el seu pressupost íntegre destinat a finalitats socials. La Fundació Catalunya-La Pedrera, de Caixa Catalunya, ha reduït la seva aportació social en un 72% i Unnim ha dividit els seus fons socials en quatre fundacions i ha disminuït els seus fons en un 42% menys del pressupost que tenien fa vuit anys.

Els casos més dràstics són els de Caixa Laietana –que destina un 83% menys de diners a obra social a través de la Fundació Iluro– i Caixa Penedès, que enguany ha aportat un 80% menys de capital econòmic a la seva Fundació Pinnae.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article