Catalunya assoleix una xifra rècord de transplantaments de pulmó

Els mesos de maig i juny s’han realitzat 24 transplantaments


El Programa de Transplantament Pulmonar, que es realitza a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha aconseguit una xifra rècord entre els mesos de maig i juny. Es van realitzar un total de 24 transplantaments de pulmó entre aquests dos mesos, un fet que situa aquest centre sanitari com un dels millors del món en aquest àmbit.
 
A través del Programa de Transplantament Pulmonar, que es va crear ara fa 24 anys, s’han realitzar des d’aleshores un total de 780 transplantaments. Els últims quatre anys, el programa ha millorat la seva activitat i qualitat fins a situar-lo en un dels de referència a nivell mundial.
 
Actualment, si un pacient a Catalunya necessita un trasplantament de pulmó té més d’un 95% de possibilitats de rebre’l. A més, els resultats d’aquest programa el situen entre els millors ja que la supervivència dels pacients és d’entre el 85 i el 90% a l’any d’intervenció i del 30% als 10 anys.
 
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’únic centre de Catalunya que realitza transplantaments pulmonars i és el que més intervencions d’aquest tipus realitza a l’Estat espanyol. L’any 2013 se’n van realitzar 69 (1 de cada 4 dels que es van fer a l’Estat espanyol).
 
Segons el Departament de Salut “el model de trasplantament català és un referent dins i fora de les nostres fronteres gràcies a l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) que vetlla per mantenir l’excel·lència dels programes de trasplantament que es fan a Catalunya”.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article