Creix un 55% el nombre de joves catalans que han emigrat els últims 5 anys

20.000 joves han marxat a l'estranger per buscar oportunitats de treball, segons un estudi presentat per Avalot, l'organització juvenil d'UGT


L'organització juvenil del sindicat UGT, Avalot, ha presentat aquesta setmana un estudi amb un títol ben eloqüent:'Generació JESP-Joves emigrants àmpliament preparats'. L'informe destaca que des del 2009 fins aquest any, hi ha hagut un increment del 55% en el nombre de joves de Catalunya que han decidit emigrar del país per intentar millorar la seva situació laboral.

Segons l'Idescat, l'Institut d'Estadística de Catalunya, el nombre de catalans que resideixen a l'estranger és de 221.444 persones, de les quals un 25% tenen entre 15 i 34 anys. Respecte al 2013, l'augment de joves residents a l'estranger ha estat del 9%. L'estudi d'Avalot constata que la majoria dels joves que marxen estan altament qualificats i que, prioritàriament, han estudiat carreres relacionades amb l'àmbit sanitari, l'arquitectura o les diverses branques d'enginyeria.

La difícil situació laboral, l'elevada taxa d'atur, els salaris i les condicions precàries i la contractació temporal són alguns dels motius que empenyen als joves a buscar un futur millor. La majoria dels 20.000 joves que han marxat ho han fet en algun país europeu. Un 42% del total han anat a guanyar-se la vida a països com França, Andorra, Alemanya, Suïssa i el Regne Unit. El segon destí en nombre de joves emigrats ha estat l'Amèrica del Sud, amb l'Argentina, Veneçuela i el Brasil al capdavant. Finalment, un 17% s'ha aventurat a Mèxic, Estats Units, República Dominicana i Cuba.

Segons dades d'Avalot, a Catalunya hi ha 222.500 joves d'entre 16 i 29 anys en l'atur, dels quals el 17 % són parats de llarga durada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article