3.000 aturats es beneficiaran del programa 'Joves per l'Ocupació'

La Generalitat ha renovat aquest programa destinat a joves d'entre 16 i 24 anys


La Generalitat de Catalunya ha renovat el programa "Joves per l’Ocupació" amb una dotació d'uns 11 milions d’euros. Amb aquesta nova edició de la iniciativa, el Servei d'Ocupació de Catalunya preveu beneficiar al voltant de 3.000 joves aturats d'entre 16 i 24 anys. 

 
A través d'aquest programa, s'ofereix un conjunt d'activitats d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat dels joves perquè adquireixin més formació i experiència professional en empreses. El programa inclou també persones menors de 30 anys amb algun grau de discapacitat.
 
El pressupost d’11 milions d’euros, que serveix per subvencionar entitats locals en la fase d’orientació i formació del programa, es complementarà l’any 2015 amb 4 milions més que es destinaran a les empreses i entitats que participin en la fase d’experiència professional.  Cal subratllar que les dues partides econòmiques previstes podrien incrementar-se en el futur en funció de com es desenvolupi el programa.
 
"Joves per l’Ocupació" fomenta el retorn al sistema educatiu, busca facilitar la inserció laboral dels joves i obre la possibilitat d’accés a un contracte de treball. La tutorització i el seguiment dels participants es materialitza en un acompanyament total durant tot el seu procés d’inserció laboral. Pel que fa a l’experiència professional, aquesta pot traduir-se en la formalització d’un contracte laboral d’un mínim de 6 mesos.
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article