La història clínica compartida ja és una realitat

Els hospitals i CAPS de la xarxa sanitària pública ja poden consultar la informació de tots els pacients sempre que sigui necessari


Els professionals dels centres sanitaris de la xarxa pública poden accedir a la informació sanitària dels pacients al lloc i en el moment en què sigui necessari. Això permet que tots els ciutadans puguin sol·licitar assistència a un centre de la xarxa pública d’un altre municipi sempre que s'acreditin amb la targeta sanitària individual. 
 
El personal sanitari dels hospitals i dels Centres d’Atenció Primària (CAP) té accés de forma segura i confidencial a la informació més rellevant de cada pacient, el que s'anomena història clínica. 
 
Des del departament de Salut asseguren que a l'estiu, que és una de les èpoques de  l'any que es concentra un nombre més elevat de desplaçaments dins de Catalunya, la història clínica compartida és "una eina essencial de consulta per a l'equip sanitari, independentment de la ubicació geogràfica i del nivell assistencial". 
 
A través de la història clínica compartida, el personal sanitari pot accedir a tota  la informació més destacada dels pacients. Un fet destacat  quan els atenen els professionals d'altres centres sanitaris que no són els que habitualment els corresponen.
 
Actualment tots els hospitals i els CAP de la xarxa d’utilització pública de salut ja estan connectats, així com la majoria dels centres sociosanitaris i de salut mental. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article