Les persones amb discapacitat mental reivindiquen el seu dret a decidir

És la principal conclusió de l'informe 'Independent però no sol' que ha publicat la Convenció pels Drets de les Persones amb Discapacitat


Prendre les pròpies decisions i tenir suport per fer-ho. Aquesta és la principal reivindicació de l'informe mundial 'Independent però no sol' sobre el dret a decidir de les persones amb discapacitat. L'informe ha estat elaborat fruit d'un estudi que s'ha fet a nivell mundial amb debats, grups de treball i la recollida d'experiències dels afectats i dels seus familiars, segons destaca elDiario.es.

L'article 12 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) de les Nacions Unides marca un canvi fonamental en aquest sentit per avançar cap al reconeixement social, jurídic i polític de les persones amb discapacitat, així com en la manera en què prenen les decisions quotidianes.

Una de les qüestions més importants és que jurídicament s'admeti el dret a decidir del col·lectiu. L'informe destaca que "la manera en què una societat reconeix o nega les condicions de persona o la humanitat d'una persona amb discapacitat intel·lectual es reflecteix en la manera en què la llei tracta el tema de la presa de decisions". Per això, el mateix article 12 de la CDPD parla d'"adoptar les mesures pertinents per proporcionar accés al suport que puguin necessitar les persones per decidir sobre la seva vida personal, salut, assumptes econòmics i béns".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article