La població local salva el 90% de les vides davant de situacions d’emergència

Aquest dimecres s’ha celebrat el Dia Mundial dels Primers Auxilis


La formació en primers auxilis permet al voluntariat de la Creu Roja salvar vides sense cap mena de discriminació.

Tenint en compte que, del total de vides que se salven després dels desastres, la població local salva el 90%, aquesta capacitació pot ser útil tant per a socorristes o persones vinculades al món sanitari, però sobretot per al conjunt de la ciutadania. L’objectiu és que cada vegades més persones tinguin formació en aquesta matèria.

El 2012, més de 14 milions de persones arreu del món van ser capacitades en aquesta matèria per la Creu Roja o la Mitja Lluna Roja de 77 països. La Creu Roja forma part, a més, dels organismes, institucions i organitzacions no governamentals que s'especialitzen en la capacitació i promoció dels primers auxilis.

Sota el lema “Sigui un heroi”, la celebració d’aquest any del Dia Mundial dels Primers Auxilis vol subratllar la necessitat de comptar amb persones formades en primers auxilis que estiguin preparades per salvar vides en desastres i emergències diàries. No es pot oblidar que, cada 5 segons, mor una persona al món a causa d'un traumatisme, que més de 2.000 famílies perden un fill cada dia a causa de lesions no intencionals denominades ‘accidents’ (que es podien evitar); o que l'efectivitat de la reanimació cardiopulmonar (RCP), practicada immediatament després d'una aturada cardíaca sobtada per algú present en el lloc, pot duplicar o triplicar les probabilitats de supervivència de qui ho pateix, però que només és així en el 32% dels casos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article