'Canviar el Xip', la Fundació Atlas contra els estereotips de la immigració

L'entitat d'Igualada ha fet públic un primer clip audiovisual dins el projecte 'Roda el món'


"El nostre país és un mosaic de cultures d'arreu del món", diuen des de la Fundació Atlas, l'entitat que des de fa més de quinze anys treballa per a la convivència entre persones autòctones i persones nouvingudes. "Malgrat la tasca d'integració que s'ha fet des de diversos àmbits, queden encara molts prejudicis i estereotips per combatre", diuen.

Per això, des de fa molts anys la Fundació Atlas treballa en el projecte que han anomenat 'Roda el món', que està gestionat per un equip de voluntaris i voluntàries i que cada any, centre els seus esforços en un tema concret. Enguany, l'eix central són els estereotips de la immigració i per tal de sensibilitzar la població, 'Roda el món' ha llençat la campanya 'Canviar el xip'. Els voluntaris i voluntàries han ideat, a més de un ventall de tallers gratuïts pels centres escolars d´Igualada, una sèrie de videoclips que volen fer reflexionar a través de frases racistes tòpiques.

Aquesta setmana l'entitat fet públic el primer vídeo, que porta per títol "Error del sistema! Nen jugant al carrer!" i desmunta la frase racista de "el carrer està ple de moros". El clip reivindica la vida al carrer amb ironia i sentit de l’humor.

La Fundació Sociocultural Atlas d’Igualada va obtenir fa pocs mesos rellevància mediàtica amb l'acció 'Jo també sóc d'Igualada', un vídeo de resposta a la campanya de Plataforma x Catalunya que instava a recollir aliments “només pels de casa”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article