Dincat garanteix la seva tasca malgrat els impagaments de Benestar

L'entitat garanteix la prestació dels serveis, tot i l’impagament als recursos residencials, però alerta de les greus tensions de tresoreria


Dincat, la federació catalana de les organitzacions de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha assegurat que les seves entitats continuaran prestant serveis a les més de 2.000 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament que són ateses en llars-residències i residències, malgrat l’impagament parcial del 25% la mensualitat de setembre (més de 12 milions d'euros) per part del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

La mensualitat a la qual fa referència Dincat és la que efectua el departament de Neus Munté els últims dies de cada mes i es tracta d'una bestreta per a què les entitats puguin fer front a les despeses que la seva activitat els genera les primeres setmanes del més següent. La Generalitat ha al·legat problemes de liquiditat i espera trobar solucions per als propers mesos.

L'entitat, però, ha recordat que ja es va viure una situació d'impagament el mes d'agost de 2012, quan l'executiu català no va abonar el pagament dels serveis d'atenció diürna i dels recursos residencials del mes de juliol del mateix any. El pagament no va arribar fins un any i mig després i adverteix que aquesta falta de recursos econòmics provoca unes "tensions de tresoreria greus" per a unes entitats "que encara pateixen els efectes de les retallades en diversos àmbits (serveis socials, treball i educació)" i que aquesta situació es produeix just en un moment delicat perquè, en les pròximes setmanes, "les entitats han d’abonar el pagament de diversos impostos (IVA i IRPF), corresponents al trimestre en curs, i han de pagar les nòmines dels treballadors". A tot això, cal sumar les dificultats que tenen les organitzacions socials i sense ànim de lucre per obtenir finançament dels bancs.

Dincat confia que la Generalitat "farà efectiu el pagament restant al més aviat possible" i adverteix dels efectes que tindria un nou impagament per al sector, "tant per als treballadors com per a les persones que estan sent ateses per aquests professionals en recursos assistencials bàsics per a la seva qualitat de vida".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article