Campanya contra la solitud no desitjada de la gent gran

'Els estem deixant sols' és el lema de que llançat la Federació d'Amics de les persones Grans d'Espanya per sensibilitzar sobre aquesta realitat silenciada


“Els estem deixant sols/ Les estamos dejando sólos” és el nom de la campanya de sensibilització social que la Federació Amigos de los Mayores llança enguany per conscienciar sobre aquesta realitat. “La majoria d’espanyols desconeixem aquesta situació que transita en silenci. Ha arribat el moment d’alçar la veu i posar remei a aquesta realitat. La companyia regular dels que estem a prop és el millor antídot”, afirma Francesc Patricio, president de la organització activa a Catalunya, Madrid i València, i unida internacionalment a 8 països sota el nom de Les Petits Frères des Pauvres.

La Federació vol fomentar la conscienciació social amb una campanya de mobilització social en la que promouen, entre els simpatitzants amb la causa, la mobilització y l’acostament a les persones grans del seu entorn.

L’equip de sensibilització de l’organització suggereix per aquest 1 d’Octubre “Visitar una persona gran de teu entorn (familiar, amic o veí) regalar-li una flor com a símbol d’amistat i reconeixement, i fer-se una autofoto o ‘selfie’ per publicar-la a les xarxes socials amb el hashtag #NoEstáisSolos. Entre tots hem d’aconseguir que las persones grans recuperin un protagonisme perdut. Són petits gestos que transformen vides.” També proposen a aquells que vulguin una major implicació unir-se a l’acció voluntària o al donatiu econòmic.

A la web oficial de la campanya www.noestaissolos.org, es pot consultar la campanya, votar el manifest i informar-se sobre les possibilitats d’implicació sobre la causa.

El Gran Acompanyament: el dia 1 d’Octubre la ONG mobilitzarà als seus més de 1.400 voluntaris per que realitzin la visita setmanal a les persones grans aquell mateix dia, regalant-los una flor como símbol de celebració en el Dia Internacional de les Persones Grans.

A més la campanya compta amb l’espot “Los monólogos de la Soledad” que s’emetrà per diversos espais televisius. Amb un to àcid l’entitat alerta sobre el risc de que la vida de moltes persones grans acabin convertint-se en un monòleg.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article