Nomenclàtor col·laboratiu dels carrers amb nom de dona de Catalunya

L’Institut Català de les Dones vol visibilitzar els carrers del país que tenen nom de dona i divulgar i ampliar la seva informació


Des de l’Institut Català de les Dones es vol posar a l’abast de la ciutadania una nova eina on line amb l’objectiu de donar visibilitat a les aportacions que fan les dones a la nostra societat i que moltes vegades queden invisibilitzades i no són prou reconegudes.

Es tracta de “Carrers de dones”, un nomenclàtor dels carrers amb nom de dona de caràcter col·laboratiu que permet als municipis, i a tothom qui tingui interès, identificar els carrers de Catalunya que tenen nom de dona, crear o ampliar informació sobre la dona en qüestió i, alhora, compartir i divulgar aquest coneixement a través de les principals xarxes socials.

Aquesta eina, que s’ha realitzat tècnicament gràcies a l’Institut Cartogràfic de Catalunya, visibilitzarà i prestigiarà la figura i les aportacions que moltes dones han fet a la societat, vol promoure que hagi interès dels ens locals per incrementar el nombre de carrers dedicats a dones -que en aquests moments és molt baix- i el desenvolupament de xarxes de complicitats per implicar en aquest objectiu els àmbits educatius, empresarials i comercials, culturals, esportius, etc. d’una localitat. L’objectiu és poder completar i anar construint el mapa dels carrers dedicats a dones de Catalunya.

L'acte de presentació de l'aplicació 'Carrers amb nom de dona' tindrà lloc el proper 29 de setembre, a les 11'30, a la seu de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre (Carrer de Montcada, 23, Palau Albària, Tortosa)

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article