Social.cat, amb actes del Dia Internacional de l'Educació Social

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha preparat una jornada amb diverses activitats que cobrirà Social.cat

Demà dimecres, 2 d'octubre, és el Dia Internacional de l'Educació Social. Per aquest motiu, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha preparat diversos esdeveniments que tindran lloc al llarg del dia i que estan englobats en un lema que, fent referència a l'educació social, afirma: 'És a tot arreu'.

Les activitats començaran a les 11.30 del matí a la seu del Col·legi d'Educadores i Educadors de Barcelona, amb un debat entre professionals actius en diferents àmbits del món de l'Educació Social que reflexionaran sobre el present i el futur de la professió. A la taula hi haurà Antonio Alcántara (educador social), Araceli Lázaro (secretària de l'Observatori dels Drets de la Infància), Asun Llena (educador social i doctor en pedagogia), David Vázquez (reinserció social), Esther Subias (peridista social), Gemma Segura (salut mental i adolescència) i Jodi Bernabeu (joves, desigualtats i salut). El debat entre tots ells mirarà de resoldre dubtes sobre els àmbits dels quals són especialistes a través de les intervencions del públic.

A les 18:30 de la tarda, a la mateixa seu del CEESC hi haurà Nadia Ghulam, que presentarà el seu segon llibre, 'Contes que em van curar' i reflexionarà sobre com s'arriba o s'escull ser educador social. Posteriorment a la presentació, hi haurà un col·loqui amb diferents educadores i educadors socials involucrats en la vida col·legial i professional del CEESC.

Després de la xerrada, tindrà lloc la presentació del projecte L'Olivera, una cooperativa d'integració social que presenta un tast de vins per als assistents.

Paral·lelament a les activitats físiques, també hi haurà esdeveniments a les xarxes socials. El més important serà l'anomenat Carnaval de Blogs, en el qual diferents blogs del món de l’Educació Social publicaran articles reflexionant entorn a aquesta pregunta: 'L’educador/a social neix o es fa?'. A més, durant tot el dia el CEESC s'ha proposat aconseguir que #Edusoday2014 sigui trending topic.

El portal digital Social.cat és, junt amb la Directa, el mitjà col·laborador de la jornada i cobrirà en directe el debat del matí i la xerrada de Nadia Ghulam a la tarda. Podeu seguir les actualitzacions a la web del Social o a través del seu Twitter i de l'etiqueta #DiaEs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article