'La unió fa la força' lema de la 6a Trobada d'Autogestors de Catalunya

Els discapacitats intel·lectuals s'uneixen per fer-se participatius i reivindicar els seus drets com a ciutadans


Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) i la Fundació ASPROS han organitzat aquest cap de setmana passat la 6a Trobada d'Autogestors de Catalunya a la Universitat de Lleida (Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera) sota el lema 'La unió fa la força'.

Què és l'autogestió?

L'autogestió segons com ells l'han definit és: “ser protagonista de la pròpia vida, prendre decisions i triar què fer per millorar la qualitat de vida d’un mateix. A la vegada, és formar part d’un grup de persones amb objectius en comú com voler canviar alguna cosa de la societat i ajudar a les persones a generar inclusió a la societat”. Actualment, hi ha 12 grups a Barcelona, 3 a Girona, 2 a Lleida i a 2 a Tarragona d’autogestors en actiu, 2 en procés de creació i 1 en procés de reactivació. En els grups actius participen 167 autogestors i 28 persones de suport.

'La unió fa la força'

Com a membres actius de la societat civil, els autogestors i autogestores necessiten espais de discussió i posada en comú i per això s'organitzen les trobades intergrupals, autonòmiques, regionals, estatals i internacionals com la que està tenint lloc a Lleida. En aquesta edició autonòmica el tema principal és la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual amb l'objectiu estimular la participació i presència de les persones amb discapacitat intel·lectual la vida pública. I és per aquest motiu que consideren important la celebració de les primeres eleccions dins el moviment d’autogestors a Catalunya en què els 120 discapacitats participants triaran aquest diumenge qui són els 4 representants del col·lectiu en diversos organismes i entitats amb tot el procés d'organització que les eleccions suposen.

En els programes electorals els autogestors reivindiquen: "la societat encara es fixa en les nostres discapacitats, en comptes de fer-ho en les nostres capacitats”, recorden que té el mateixos deures, però també els mateixos drets, que la resta de ciutadans i denuncia que encara hi ha barreres que els impedeixen ser ciutadans i conclouen que les retallades estan contribuint a la vulneració i pèrdua dels seus drets. Algunes propostes són: "lluitar per la igualtat de les persones" o "trobar noves possibilitats que ens permetin avançar cap a la inclusió i la normalització de les persones amb discapacitat".

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article