Benestar continuarà amb els impagaments a les entitats fins a finals d'any

Així ho ha comunicat la Generalitat a algunes entitats, que ja han criticat la mesura per la impossibilitat de fer front a les despeses


El Departament de Benestar Social i Família ha assegurat que mantindrà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre els impagaments parcials a les entitats socials que ja va aplicar al setembre per motius de tresoreria.

La conselleria ho ha comunicat aquest dimarts a les entitats i els ha assegurat que com a mínim cobraran el 50% que els correspondria per garantir el pagament dels treballadors. La previsió de la conselleria és que a finals de desembre les entiats hagin percebut un 75% del que haurien rebut en l'últim quadrimestre del 2014, de manera que es preveu un impagament del 25% en aquests quatre mesos.

Des de les entitats socials s'ha valorat negativament l'anunci de la Conselleria i s'ha recordat que les organitzacions socials "no poden finançar més la Generalitat" i que no disposen de prou fonts per fer front a les despeses que implica la tasca de les entitats. Els impagaments provoquen "tensions de tresoreria greus", va advertir Dincat a setembre, quan es la Conselleria ja va anunciar la primera tancada d'aixeta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article