La Creu Roja amb les malalties cròniques

L'entitat proporciona atenció psicosocial a través d'un programa creat per l'Obra Social "la Caixa"


El programa per a l'atenció integral a persones amb malalties avançades va néixer fa 5 anys en el marc de l'Estratègia Nacional de Cures Pal·liatives amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'atenció, especialment en àrees com l'atenció emocional, social i espiritual. La Creu Roja a Catalunya ja ha atès, des de l'any 2008, 5.330 usuaris entre persones amb malalties avançades i els seus familiars. L'atenció es presta al llarg de tot el procés de la malaltia i, posteriorment, en el procés de dol. També es proporciona suport als professionals dels equips assistencials.

L'avaluació científica del projecte conclou que l'atenció respon a les necessitats i millora en un 90% dels casos els símptomes provocats per la malaltia. Les dimensions que milloren en els malalts són les psicològiques (ansietat, depressió, malestar, patiment, insomni), les socials (capacitat de relació i de comunicació amb l'entorn) i les essencials (grau d'acceptació de la malaltia, dignitat i sensació de pau).

Arreu de l'estat espanyol, el 'Programa d'atenció integral a persones amb malalties cròniques avançades' compta amb 29 equips d'atenció psicosocial, que col·laboren amb 61 centres sanitaris i 94 serveis d'atenció domiciliària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article