S'engega una campanya de microfinançament per investigar el càncer de pulmó

Està impulsada per la Universitat de Barcelona, on es disposa d’una col·lecció de fibroblasts de pacients única


La Universitat de Barcelona (UB) ha posat en marxa aquesta setmana una campanya de microfinançament amb la finalitat de captar diners per a la investigació del càncer de pulmó. La iniciativa s'ha fet pública a través d'un comunicat en el què l'equip de recerca fa una crida a la participació, tot just després de saber que la subvenció als mitjans de comunicació quadruplica la despesa en recerca.

En el comunicat certifiquen que aquest càncer és el més freqüent i agressiu, “una de les majors plagues de la societat moderna”, i reclamen que són necessaris altres enfocaments per identificar noves aproximacions terapèutiques, ja que l'eficàcia dels tractaments actuals és molt limitada.

Un repte que volen assumir

Segons l'equip, les retallades afecten especialment als equips joves. De fet, els investigadors de la UB han hagut de reduir la plantilla i aturar 2 projectes de càncer de pulmó que tenien en marxa i que eren “molt prometedors”.

“Estudiar aquestes cèl·lules ofereix una oportunitat única per identificar dianes terapèutiques específiques dels subtipus de càncer de pulmó més freqüents", han assegurat i per això, amb la campanya, es dirigeixen "a totes aquelles persones conscienciades amb la necessitat de donar suport a la recerca en càncer novedosa i feta a casa nostra”, han explicat des de l'equip l'equip de recerca, que disposa d’una col·lecció de fibroblasts de pacients única a l’Estat espanyol, i de les quals n’hi ha molt poques a nivell internacional, que es resisteixen a deixar “tancada en una capsa” sense utilitzar per la seva vàlua i cost.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article