S'aprova per unanimitat la llei d’accessibilitat

Un pas més en la lluita per la igualtat de les persones amb discapacitat


El Parlament ha aprovat per unanimitat aquesta setmana la llei d’accessibilitat que amplia els drets de les persones amb diversitats funcionals. L’objectiu d’aquesta nova legislació és endreçar i simplificar totes les normes que ja hi havia d’aquest àmbit i millorar així "la qualitat de vida de les persones amb discapacitat".

La llei posa especial èmfasi a ajudar les persones cegues i sordes per seguir amb la lluita per la igualtat, especialment en la vida quotidiana, garantint l’accés de tots els ciutadans als espais urbans i sancionant als que ho impedeixin. A més, proposa reservar un percentatge d’habitatges públics per a persones amb mobilitat reduïda i certifica que el personal d'atenció al públic prestarà atenció individualitzada a les persones amb discapacitat.

El Parlament troba que l'incompliment de condicions establertes fins ara suposa accions de discriminació al col·lectiu i poden derivar en un risc per a la integritat física o psíquica d’aquests, alhora que suposa un l'infracció enfront les instruccions donades per l'administració.

La nova reforma es valdrà d’una partida pressupostària encara sense especificar, fet que ha despertat moltes crítiques ja que l’oposició retreu que hauria d’anar acompanyada d’una memòria econòmica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article