La Taula del Tercer Sector fa propostes per ampliar el parc social d’habitatges

‘Un parc d’habitatges de lloguer social a Catalunya. Una assignatura pendent a Catalunya’, és el títol del nou informe presentat aquest dimarts


La Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 4.000 entitats socials, ha presentat aquest dimarts, en el marc dels Debats ‘Catalunya Social’, l’informe ‘Un parc d’habitatges de lloguer social a Catalunya. Una assignatura pendent a Catalunya’ elaborat per Carme Trilla i Tere Bermúdez de Càritas Diocesana de Barcelona.

El dossier ressalta que tot i la dificultat d’estimar les necessitats d’habitatge assequible per a la població catalana, les xifres rondarien els 230.000 habitatges i recorda que s’estima que hi ha a Catalunya 450.00 habitatge buits (100.000 en mans de les entitats financeres, 80.000 habitatges nous de nova construcció i 270.000 habitatges particulars). Una Catalunya que compta amb uns 60.000 habitatges de lloguer assequible, propiciats de diferent maneres per les administracions públiques, és a dir, només un 2% del parc total.

La Taula del Tercer Sector Social creu com indispensable disposar d’habitatge, tant per desenvolupar la vida com a persones i famílies com per mantenir de la dignitat humana, i com a degradant i excloent que la pèrdua de l’habitatge. Per això, perquè entén com a una responsabilitat social el fet d’assegurar que cost dels habitatges sigui proporcional als ingressos de les famílies fa una aposta per garantir i ampliar un parc d’habitatges de lloguer social a Catalunya que troba a dia d’avui “insuficient”, i per a tal fi apunta les propostes següents:
  • Que gran part del parc públic de propietat i del parc privat que no té sortida passi a ser de lloguer social.
  • Destinar més fons als ajuts al lloguer per a les famílies.
  • Establir col·laboracions público-privades (sense ànim de lucre):
  • Controlar les rendes de lloguer privat.
Llegeix el dossier aquí.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article