Cursa per l’Esperança per donar suport a les malalties rares

Al lema de ‘Fem majoria per les malalties minoritàries’ la FEDER pretén conscienciar sobre la necessitat de docència


La 1a Cursa per l’Esperança amb el lema ‘Fem majoria per les Malalties Minoritàries’ és un recorregut a peu que destinarà el 100% de la recaptació per inscripcions a la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) per oferir serveis als pacients i a les famílies amb aquestes patologies cròniques poc freqüents (menys de 5 afectats per cada 10.000 habitants). L’objectiu és conscienciar la societat sobre la situació dels més de tres milions de persones que pateixen aquestes malalties a Espanya i 500.000 persones a Catalunya i de la necessitat d’investigació i de creació de fàrmacs al seu voltant.

La cursa que se celebrarà al Parc del Fòrum de Barcelona aquest divendres, està organitzada per la Delegació de Catalunya de la FEDER (integrada per més de 250 associacions que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones afectades a través de diferents serveis i projectes) i el Club Atletisme La Sansi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. A més, compta amb els ambaixadors David Villa, Vicente del Bosque, Aleix Espargaró i Andrés Iniesta.

Aquesta primera edició, amb un recorregut pràcticament pla i a primera línia de mar, tindrà dues modalitats, una de 5km i una de 10 km. Els participants de la primera modalitat faran una volta al circuit i els de la segona en faran dues. En tots els casos l’hora de sortida serà a les 10 del matí, i es preveu que l’hora final de l’acte serà a les 2 del migdia. Com que la cursa forma part de la lliga Championchip, el recorregut de 10km s’homologarà per la FCA i estarà dintre del calendari català.

Aquest esdeveniment que pretén ser un lloc de trobada pels afectats i implicats combinant esport, salut, oci i solidaritat, contarà amb una carpa de sensibilització en la que es vendran productes solidaris i es faran activitats pels infants. També hi haurà servei mèdic, calaixos de sortida, carpa de trobada de voluntaris, bossa d'obsequis, llebres a diferents ritmes de 5km 20, 25, 30 i 35minuts i als 10km 40, 45, 50, 55, 60 i 65 minuts, avituallament al km 5 amb aigua i al finalitzar la cursa amb beguda isotònica Aquarius o aigua, guarda-roba, massatgistes i més sorpreses. A més, FEDER encendrà l’entorxa solidaria, símbol de la força, coratge y superació de les persones amb malalties poc freqüents.

Durant la presentació de l’acte a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, la Dra. Cristina Iniesta, Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, va afirmar que “per Barcelona es un orgull tenir present aquesta cursa benefica i la ciutat esta oberta a esdeveniments esportius d’aquest tipus”. Una iniciativa de la que espera que compti amb la participació de moltes persones per donar il·lusió i força als afectats i que espera aconsegueixi el seu objectiu de conscienciació docent, segons va dir. Anna Ripoll, Delegada de FEDER Catalunya, va assegurar que l’acte esdevé “el compromís amb l’esport i l’ajuda a les més de 7.000 malalties minoritàries”. Per últim, Josep Lluis Blanco, President de La Sansi, va declarar: “Organitzem altres curses benefiques, però ens fa molta il·lusió aquesta ja que el 100% de la recaptació d’inscripcions va per l’ajuda a les malalties minoritàries, i Gràcies a l’Ajuntament de Barcelona, Fòrum i espònsors, la tindrem el 26/10/14 amb una previsió de 2.000 inscrits”.

Les inscripcions poden fer-se a l’enllaç www.cursafeder.com, fins el 23 d’octubre o fins exhaurir els 1.500 dorsals. El preu oscil·la entre els 8 i els 12 euros depenent de la categoria. L’entrega de dorsals es farà el dia abans, entre les 16h i les 20h i el mateix dia de la cursa entre les 8.30h i les 9.30h al lloc de sortida del recorregut. Per a les persones que vulguin recolzar la causa tot i no participar s’ha obert una fila cero a La Caixa: ES58 2100 0854 12 0102547907.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article