'Nen@s en moviments', el programa contra l'obesitat

Una iniciativa que fomenta els pilars bàsics de l'alimentació, exercici físic i emocions envers la salut i que s'anirà implantant arreu del territori


'Nen@s en moviment' és un programa que intenta lluitar contra l'obesitat infantil. La proposta va sorgir dels centres d'atenció primària (CAP) de Figueres i Llagostera i es duu a terme en aquestes localitats per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i l'Institut Català de la Salut (ICS) aquest mes d'octubre.

La iniciativa 'Nen@s en moviment'  se centra en alumnes de tercer, quart i cinquè de primària amb sobrepès o obesitat. L'objectiu del programa és ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d'alimentació saludable i a incrementar el temps que dediquen a l'activitat física. A més, les activitats que s'han preparat també tenen l'objectiu de millorar l'autoestima. Per tant, la iniciativa té com a pilars l'alimentació, l'exercici físic i també les emocions.

El programa té com a característica que s'apropa al dia a dia de l'infant per tal de facilitar que prengui les opcions més sanes implicant als pares, professors, monitors de lleure i professionals sanitaris. Per mitjà de diferents sessions de teràpia de grup a les escoles, els nens i pares treballen amb temes relacionats amb la salut (publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, resolució de conflictes, drets personals, relaxació), per tal de millorar la comunicació dels nens i l'entorn en relació al sobrepès, l'obesitat i les seves conseqüències.

El projecte preveu tenir una durada d'11 setmanes amb una sessions d'una hora i mitja per setmana. Durant els propers mesos s'anirà implantant als 29 EAP del territori gestionats per l'ICS Girona i l'IAS, fet que requerirà que els professionals de pediatria i infermeria implicats rebin una formació específica per a dinamitzar grups com aquests. A més, l'Ajuntament de Figueres dins el marc de la iniciativa ha decidit col·laborar amb una beca esportiva als nens participants del projecte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article