'420 caràcters per unes relacions en igualtat', una iniciativa de l'ICD

Arriba la quarta edició del concurs de microrelats contra la violència masclista a través de Facebook


L'Institut Català de les Dones (ICD) convoca la IV edició del Concurs de microrelats contra la violència masclista '420 caràcters per unes relacions en igualtat' a través de la seva pàgina de Facebook. La iniciativa pretén sensibilitzar sobre aquest fenomen i promoure nous models de relacions i de resposta davant de situacions conflictives. La participació restarà oberta fins el dia 10 de novembre.

Aquest és el quart any que se celebra el concurs de microrelats contra la violència masclista, una proposta dins el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25 de novembre). En la primera edició, la iniciativa ja va comptar amb una participació de gairebé 80 persones.

El concurs consisteix en escriure un relat que mostri les relacions de parella basades en el respecte i la igualtat de com a màxim 42O caràcters i publicar-lo un sol cop al mur de la pàgina de Facebook de l'ICD. Un cop feta la publicació cal enviar el relat amb el nom i DNI de l'autor al correu de l'Institut Català de les Dones. Els requisits per a poder participar són: ser major de 14 anys i resident a Catalunya.

Els criteris que valorarà el jurat són l’originalitat, la fidelitat temàtica i la capacitat d’impacte del missatge. El premis per als tres finalistes serà una subscripció anual a una de les tres revistes de Sàpiens Publicacions (Sàpiens, Descobrir o Cuina). El primer premi, a més, rebrà un lot de llibres d’història.

El relat guanyador de l'última edició va ser el d'Agnès Vidal i Vicedo: 

 

La idea romàntica de dos mitjons del mateix color

ha desaparegut pel forat negre de la rentadora:

el negre balla amb el blanc, les ratlles amb els rombes, els esportius amb els clàssics.

El calaix és un cau de tendresa on conviuen a eixa mínima distància

en què tot queda desenfocat, con en Technicolor.

Cada matí, una mà tremolosa tempta a la sort i els emparella.

Per davant tenen un nou dia per estrenar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article