El Departament de Cultura se suma a les audioguies gratuïtes

Audioguies per qualsevol tipologia de discapacitat als equipaments patrimonials de la Generalitat


L'Agència Catalana del Patrimoni ha començat ha implementar el nou sistema d'audioguies gratuïtes per a tots els visitats dels seus equipaments patrimonials. El procés continuarà durant el proper any.

 

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha iniciat un procés per implementar un nou servei d'audioguies als diversos equipaments patrimonials (monuments, jaciments i museus) que gestiona, seguint amb la seva línia estratègica que pretén augmentar la satisfacció entre els seus usuaris.

El servei que està pensat per a persones amb qualsevol tipus discapacitat (física o sensorial) restarà disponible com a mínim en català, castellà, anglès i francès i anirà inclòs en el preu de l'entrada; per tant, tots els visitats el podran utilitzar gratuïtament.

La implementació del nou servei d’audioguies es fa en diverses fases. La primera s’ha iniciat aquest mes d’octubre amb la licitació del contracte del servei d’audioguies per als jaciments d’Empúries i Ullastret. Aquest servei es posarà en funcionament el mes de gener de 2015, i en els següents mesos s’implementarà progressivament a la resta d’equipaments patrimonials del Departament de Cultura.

Aquest nou element interpretatiu respon a una demanda històrica, ja que satisfà les necessitats més bàsiques tant dels equipaments, en tant que s’amplia l’oferta de serveis i es millora l’experiència de la visita, així com les dels visitants.

Aquesta iniciativa es suma a d'altres com el projecte d'Audioguies gratuïtes a través del telèfon mòbil impulsat pel municipi de Girona vàlid pel museu d'Història dels Jueus, el Museu del Cinema i el Museu d’Història de la Ciutat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article