El Museu de les Ciències Naturals dóna la paraula als infants

La iniciativa busca incentivar les visites del públic infantil a través de la seva participació en la programació de l'equipament


El Museu de les Ciències Natural, conegut com Museu Blau, serà el primer museu català que tindrà un equip assessor d'infants, format per alumnes de dues escoles del mateix districte que l'equipament, el districte de Sant Martí.

El "Consell d'infants" estarà format per 16 nens i nenes de cinquè i sisè de primària de les escoles Els Porxos i Els Hort i actuarà com equip assessor destinat a decidir el funcionament de l'espai, continguts i activitats del Museu Blau. L'equipament vol així incloure la participació del públic infantil en els decisions i la programació de l'equipament per incentivar les visites dels infants.

La constitució d'aquest nou òrgan assessor tindrà lloc demà dissabte, 25 d'octubre, de les onze del matí a la una del migdia. A l’acte hi assistirà la directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona,  Anna Omedes; el pedagog expert a nivell internacional i investigador de l’Institut Psicològic del Consell Nacional d’Investigació d’Itàlia, Francesco Tonucci, i el director del Parc de las Ciències de Granada i impulsor del primer Consell d’infants a un museu de l’Estat espanyol, Ernesto Páramo.

La idea dels consells d'infants va sorgir del marc teòric La città dei bambini, un projecte impulsat per Francesco Tonucci a principis dels anys 90, que proposa una nova filosofia de govern de les ciutats que incorpori la mirada dels infants com a garantia d'inclusió. En el cas del Museu Blau, l'equipament agafa com a referent el Parc de les Ciències de Granada (2004).

El consells d'infants poden funcionar a pobles, ciutats, museus, escoles, hospitals i totes aquelles institucions on la presència dels nens és significativa. En qualsevol espai l'objectiu del consell d’infants és complir amb la missió de recaptar idees, propostes i queixes d'aquest sector de la ciutadania per així incorporar les viables al funcionament de les institucions. Així, es pretén reconèixer la capacitat que tenen els infants d'expressar les seves opinions i el seu dret de participar en les decisions que els afecten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article