Es posa en marxa el Mapa d'entitats socials de Catalunya

És una eina pionera i s'hi podran trobar les dades de contacte de prop de 3.000 entitats socials catalanes

En el marc de la campanya "Tu formes part de la solució", la Taula del Tercer Sector posa en marca el Mapa d'entitats socials de Catalunya en el qual els ciutadans hi podran trobar, inicialment, els contactes (adreces, telèfons, web, correu electrònic) de prop de 3.000 entitats socials catalanes que formen part de les 32 federacions de la Taula del Tercer Sector. Aquest mapa/buscador és una eina en línia pionera a tot l’Estat.

Posteriorment s’anirà ampliant amb altres entitats de l’univers global d’entitats socials que configuren el Tercer Sector Social català. A través del mapa/buscador, l’usuari també podrà fer cerques per trobar les entitats segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.) o l’àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.).

En el mapa/buscador també s’especificarà com es pot col·laborar amb les entitats socials; ja sigui a través d’aportacions econòmiques, el voluntariat, el suport empresarial, etc.  El nou mapa també ofereix a les entitats socials que ho desitgin de publicar-hi les seves propostes per acollir projectes de Servei Comunitari (per a alumnes de 3r i 4rt d’ESO) o d’Aprenantatge i Servei (per a joves universitaris), o bé propostes perquè joves universitaris realitzin pràctiques universitàries o treballs de final de Grau o de Màster al servei de les necessitats de les entitats socials.

300.000 catalans fan tasques de voluntariat en entitats socials, mentre que un 17% de catalans fan alguna activitat de voluntariat (en tots els àmbits: social, cultural, esportiu...). Segons la última Enquesta de Condicions de Vida de la UE que reflecteix la  implicació ciutadana es demostra que Catalunya està a la cua dels països de la UE que realizta activitats de voluntariat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article