La tercera edició de la Fira d'economia solidària bat rècord d'assistència

17.000 persones i unes 196 entitats hi han participat aquest cap de setmana


La tercera edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona). La Fira ha tancat aquest any les portes assolint un rècord d'assistència amb uns 17.000 visitants. Alhora, hi han participat unes 196 entitats, dotze més que en l'edició anterior.
 
Durant els tres dies de fira s'han desenvolupat un centenar d'actes per avançar, segons els seus promotors, cap a un "model econòmic més just, democràtic i participatiu". La Fira s'ha estructurat en diferents eixos temàtics i ha potenciat la intercooperació entre entitats. 
 
A més dels tallers i activitats, també han tingut lloc diferents xerrades en les quals s'ha debatut el paper de l'economia solidària en el procés d'autodeterminació de Catalunya, el projecte de la nova llei de cooperatives, l'articulació de territoris cooperatius, els models de consum agroecològic i les noves iniciatives d'emprenedoria col·lectiva. 
 
Una altra novetat d'aquesta edició ha estat la celebració de la Nit de l’Economia Solidària que, mitjançant una votació popular, ha servit per reconèixer la tasca de la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris Coop57, la cooperativa de producció i consum d'energies renovables Som Energia i la cooperativa de vins i olis L’Olivera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article