La FECETC debat sobre el valor de la inclusió social

Avui Foment del Treball ha acollit la jornada ‘Impulsar la responsabilitat social de l’empresa com a mecanisme per enfortir la imatge del país’


La jornada de networking ‘Impulsar la responsabilitat social de l’empresa (RSE) com a mecanisme per enfortir la imatge del país’ organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya ha tractat avui la inclusió de les persones discapacitades i la seva accessibilitat als llocs de feina com eixos princials de les estratègies de RSE de les empreses.

A la xerrada ‘Integració laboral de persones amb discapacitat i efectivitat organitzacional: més que paraules’, la Dra. Marina Romeo, Directora de la Càtedra Universitat de Barcelona Fundación Adecco per a la Integració Laboral de Persones amb Discapacitat, ha presentat la seva tasca a la Càtedra en què per mitjà del projecte ‘DIL-D’ el seu equip ha intentat plasmar els resultats de la aplicació de la RSE a la línia estratègica de l’empresa mesurant impactes quantitatius.

Per assolir-ho, l’equip ha inventat i validat científicament un termòmetre per calcular el grau de desplegament d’empreses envers la RSE i poder així  classificar les empreses tenint en compte els nivells de la dimensió estratègica i de dimensió operativa, amb dades de 2013-14, i ajudar-los en els seus punts febles.

A partir de les dades de l'informe que Romero a presentat de forma exclusiva (demà hi ha la presentació oficial a la UB), la catedràtica ha destacat que el 50% de les empreses que han participat a l'estudi no inclouen encara la inclusió de la discapacitat en la seva estratègia de RSE. Pel contrari, amb més percentatge, les empreses sí que han inclòs polítiques que promouen les accions de caràcter extern tenen més pes en la RSE que no les internes.  Romero ha insistit que “l’acompliment legal no pot ser l’únic objectiu” per aplicar aquestes polítiques de RSE i ha volgut incidir en què les polítiques de RSE ajuden a mantenir una línia de beneficis.

En aquesta mateixa jornada, a més d’establir aliances entre empreses que treballen l’RSE amb la taula de networking, s’ha incidit en casos específics d’aplicació a la taula ‘Casos de com les empreses integren la RSE en la seva estratègia empresarial impulsant actuacions per afavorir la diversitat en les plantilles’ amb els exemples d'ISS Facility Services, supermercats Condis i Transports Metropolitans de Barcelona.

La jornada l'han closa els parlament de Carmen Mur, presidenta de la Comissió de RSE de Foment del Treball, Miguel Ángel García Martín, director general de Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses, del Ministeri de Treball i Seguretat Social i Julio Martínez, president de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article