Guiteras: 'No s'està fent front a la pobresa'

La Taula del Tercer Sector fa una valoració d'urgència després que l'IDESCAT destaqui l'augment de la pobresa


Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, ha respost avui a les dades publicades per l'IDESCAT sobre l'augment de la pobresa assegurant que no "s'hi està fent front". L'acte realitzat a la Seu Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha tractat de l''Enquesta de Condicions de Vida: Estadística de distribució personal de la renda i risc de pobresa'.
 

IDESCAT ha destacat un augment de cinc dècimes en el risc de pobresa entre els anys 2013 i 2012. Aquesta dada ha servit a Guiteras per remarcar que "no s'està fent front a la pobresa", per exigir al Govern una prioritat en la lluita contra la pobresa en els pròxims pressupostos i per insistir en la creació d'un pacte contra la pobresa entre tots els partits polítics.

Les dades publicades demostren segons Guiteres "un increment de la crisi social" a la que no s'està fent front. Creu que "la pobresa és més que mai, extensa, severa i crònica". Extensa perquè cada vegada afecta a més persones. Severa perquè cada vegada hi ha més gent que no pot cobrir les seves necessitats bàsiques. I crònica perquè la situació de pobresa s'allarga en el temps. Per això aprofita per demanar una millora en la gestió d'uns diners què creu que i són i que, "depèn de la prioritat i de la bona gestió política".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article