Barcelona i Calella, seus dels Special Olympics

Els jocs olímpics per a persones amb discapacitat intel·lectual celebren la seva novena edició


Ahir es va donar el tret de sortida a una nova edició dels Special Olympics, els jocs olímpics per a persones amb discapacitat intel·lectual que tenen com a objectiu fomentar la pràctica de l'esport entre aquest col·lectiu com una via de desenvolupament personal i d'integració social. L'edició d'enguany tindrà lloc entre Barcelona i Calella.


Els Special Olympics també pretenen millorar les actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual i facilitar l’intercanvi de coneixement i la investigació en l’àmbit de l’activitat física adpatada. És l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual i esdevé una oportunitat per demostrar les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat a la societat. A més, resulta un punt de trobada de milers d’atletes, entrenadors, famílies per a la competició, la convivència, les activitats socials, el lleure i el reconeixement de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Els Jocs Special Olympics tenen lloc cada quatre anys. A Catalunya, se celebren des de l’any 1988 (Lleida). Des d’aleshores altres ciutats han acollit aquest esdeveniment amb clara vocació internacional: Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers (1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006) i Barcelona-Vilanova i la Geltrú (2012). 


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article