'Capità Bombeta' d'AMPANS guanya un dels Premis EMAS 2014

Un projecte pel medi ambient integrat per joves amb discapacitat intel·lectual


AMPANS ha estat l'entitat guanyadora del Premi EMAS 2014 a 'la Millor implicació de les parts interessades' pel seu projecte "Capità Bombeta" degut a l’originalitat de l’acció i el fet d’implicar les persones amb discapacitat intel·lectual en la prevenció del medi ambient a l’organització. Aquests premis reconeixen en tres categories les organitzacions excel·lents en la gestió del medi ambient de Catalunya amb el registre europeu EMAS.


El projecte consisteix en que alumnes de l’escola d’educació especial de la fundació, Jeroni de Moragas, vetllen per l’estalvi energètic i el respecte al medi ambient entre el personal de l’organització amb grups de vigilància anomenats "Capità Bombeta". El seguiment medi ambiental contempla visites de control setmanals i consell preventius que realitzen els propis alumnes i envien a tot el personal.

El primer any d’actuació dels equips de vigilància, el curs 2012-2013, es va reduir un 4% el consum energètic d’AMPANS. Ara, s’ha estès per totes les instal·lacions d’AMPANS i el jurat destaca que els va cridar l’atenció per la implicació dels joves, alumnes de l’escola i persones usuàries del servei de centre ocupacional, que desenvolupen una tasca de sensibilització entre el personal de tota l’organització per millorar la gestió ambiental de l’entitat, dedicada al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article