Les persones amb demència, les més desafavorides per la normativa sobre la mort digna

La presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament ha subratllat que un cop perduda la capacitat mental, aquestes persones no poden decidir res del seu procés


Aquests dies, a partir de casos com el de Brittany Maynard als Estats Units, s'ha tornat a reobrir el debat sobre el suïcidi assistit. Les persones amb malalties mentals configuren el col·lectiu més maltractat per l'actual normativa en matèria de dret a una mort digna. La denúncia l'ha fet aquest dissabte passat a L'entrevista de Catalunya Informació la presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament, Maria Benítez. 
 

 

La presidenta d'aquesta associació ha explicat que el maltractament està provocat pel fet que, un cop perduda la capacitat mental, la llei ja no permet decidir absolutament res sobre el propi procés de mort o sobre els tractaments mèdics que es poden rebre mentre duri la vida. Maria Benítez ha afirmat que els membres d'aquest col·lectiu “estan molt preocupats per tenir tota la informació necessària per poder fer un suïcidi”, ja que la llei no els empara i “ho tenen molt malament”.

És per això que, segons la presidenta de l’Associació Dret a Morir Dignament, augmenta l'interès pel suïcidi assistit entre els afectats d'Alzheimer o malalties amb demència quan estan en una fase encara poc avançada.

Benítez ha subratllat que el suïcidi assistit és delicte, i no pas, en canvi, facilitar informació. Segons la presidenta de l’Associació, “s’ha de donar informació, la persona és lliure i la informació no seria una cosa que estaria penalitzada, però sí l’ajuda necessària”.

Maria Benítez també ha ressaltat fins a quin punt falla el sentit comú en el fet de considerar necessària l'eutanàsia en els animals de companyia i no en les persones, i ha recordat que la llei permet fer el testament vital a partir dels 18 anys, i que n'hi ha un d'especial per a persones amb Alzheimer o demència.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article