Conveni per l'estudi de gènere entre la UPF i l’Institut Català de les Dones

La finalitat de l'acord és visibilitzar les aportacions de les dones en diferent àmbits


La Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l’Institut Català de les Dones han formalitzat la seva col·laboració amb al signatura d’un conveni marc que preveu desenvolupar actuacions conjuntes en els camps de la docència, la investigació i la transferència de coneixement en l’àmbit dels estudis de gènere.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Jaume Casals, han signat aquest dilluns un conveni marc de col·laboració amb una vigència de dos anys prorrogables, per al desenvolupament d’activitats conjuntes en l’àmbit dels estudis de gènere.

L’objectiu d’aquest és promoure la introducció de la perspectiva de gènere en el coneixement, per tal que es tinguin en compte i es visibilitzin les aportacions de les dones en tots els àmbits. Per això, preveu promoure les relacions de caràcter acadèmic, científic i professional, i que aquestes es materialitzin en activitats de docència, investigació, transferència de coneixement i difusió de matèries d’interès comú, per tal de fomentar el debat, l’intercanvi d’experiències i informació i la col·laboració en l’estudi i l’execució de projectes i iniciatives.

Aquest conveni marc estableix les bases d'una relació per a la col·laboració entre aquestes institucions que es començarà a plasmar aquest mateix curs lectiu amb una primera acció concreta: el premi a la recerca per a treballs de fi de grau entre alumnes de la UPF entorn la temàtica de gènere, un premi que serà finançat per l'ICD.

El conveni, que comptarà amb una comissió mixta paritària per al seu seguiment, s’emmarca en el Pla estratègic de la UPF “UPF25 anys” i en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya. Els presidents han destacat que aquest només és l’inici de la col·laboració entre les dues institucions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article